Medija Centar - Vesti

Apel građanima

Vesti | 7.08.2021. Nazad na Vesti

Želimo da još jednom uputimo apel našim sugrađanima, budući da poslednjih dana beležimo povećan broj novoobolelih od korona virusa. Poštovanjem preporučenih mera, štiteći sebe i druge, građani pomažu i nama da lakše i brže radimo.

Od kada je 04.11.2020. godine objekat Doma zdravlja “Novi Sad” na Novom naselju postao Covid centar, ponovo se svakog dana suočavamo sa sve većim brojem građana koji u njega dolaze.

Analizom je utvrđeno da je najveći broj novoobolelih među onima koji su letovali u Crnoj Gori, kao i oni koji su poslednjih mesec dana prisustvovali proslavama i skupovima sa većim brojem ljudi.

Među vakcinisanim sugrađanima broj obolelih se meri u promilima i prati je blaža klinička slika. Najveći procenat građana sa simptomima izazvanih korona virusom čine nevakcinisani, kao i najstariji sugrađani.

Budući da vakcinacija i dalje traje u našim objektima na Novom naselju, TC Promenada i u mobilnom punktu, još jednom pozivamo one koji se nisu vakcinisali da to urade i pomognu da smanjimo broj obolelih. Potrebna nam je pomoć medija da još jednom upozorimo građane da još nije kraj epidemije i da je možemo jedino zajednički pobediti.