Medija Centar - Aktuelnosti

Covid centar na Novom naselju

Aktuelnosti | 27.11.2020. Nazad na Aktuelnosti

Obaveštavamo vas da od subote 28.11.2020. godine objekat Doma zdravlja “Novi Sad” na Novom naselju postaje Covid centar, u kojem će raditi 25 lekarskih ekipa, odnosno, angažovaćemo oko 120 zaposlenih različitih profila.

Na ovaj potez smo se odlučili zbog nepovoljne epidemiološke situacije i potrebe za angažovanjem još više lekarskih ekipa.

Kako bi smo smanjili kontakte onih sa kovid infekcijom od onih građana koji u objekat dolaze na kontrolu, i fizički smo odvoijili ulaze ovih kategorija pacijenata.

Na glavni ulazu objekat ulaze samo oni pacijenti koji dolaze na PRVI pregled.

Ulaz iz Ložioničke zadnja strana objekta, ulaze oni pacijenti koji idu na kontrolu i prekid dvonedeljne izolacije!

Covid centar nastavlja da radi 24 sata, bez prekida.

Svaki pregled traje od 40 do 50 minuta, budući da uključuje pregled lekara, uzorkovanje i analizu krvi, testiranje brzim antigenskim testom, uzimanje brisa za PCR testiranje i RTG snimanje tako da još jednom molimo građane na strpljenje.

Dom zdravlja “Novi Sad” od marta meseca radi bez prekida i iako i među našim zaposlenim imamo one sa kovid infekcijom nastavićemo da i dalje budemo uz naše građane.

Potrebna nam je pomoć građana, i to najviše tako što će oni biti još odgovorniji i pridržavati se epidemijskih mera. Tek tako ćemo zajednički pobediti epidemiju.