Medija Centar - Foto Galerija

“Megdan-tamo gde mu je mesto”

Foto Galerija | 16.04.2018. Nazad na Foto Galerija

Potpisan ugovor o saradnji između Doma zdravlja “Novi Sad” i sportske manifestacije “Megdan-tamo gde mu je mesto”

U ponedeljak 16.04.2018. godine u velikoj sali Upravne zgrade Doma zdravlja “Novi Sad” na Bulevaru cara Lazara 75 potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Doma zdravlja „Novi Sad“ i sportske manifestacije “Megdan-tamo gde mu je mesto” koju predstavlja njen osnivač Aleksa Balašević. Treća po redu manifestacija biće održana 28.04.2018. godine na SPENS-u.

Dom zdravlja “Novi Sad” biće uključen u ovu značajnu sportsku manifestaciju kao promoter prevencije vršnjačkog nasilja koju rade naši stručnjaci u okviru Savetovališta za mlade koji je uključen u sva sociološka i društvena dešavanja i osluškuje probleme i potrebe mladih.

U toku prošle godine u Savetovalištu je u smislu prevencije vršnjačkog nasilja održano 22 seminara, 4 predavanja i 83 radionica. Ukupan broj obuhvaćenih lica je bio 1679.

Štampaće se i zdravstveno-informativni materijal koji će promovisati zdrave stilove života i podsećati na značaj fizičke aktivnosti i bavljenjem sportom ali kako dolikuje.

Manifestacija “Megdan-tamo gde mu je mesto” osmišljena u duhu našeg nacionalnog identiteta i viteške tradicije, sa željom da se u sportsko nadmetanje utkaju najlepši elementi našeg folklora, od drevne pa sve do najnovije istorije ovog naroda. Borilačka veština i viteštvo nisu, i nikada neće biti, nasilničko ponašanje!

“Megdan-tamo gde mu je mesto” image
“Megdan-tamo gde mu je mesto” image
“Megdan-tamo gde mu je mesto” image