Medija Centar - Vesti

Premeštanje Non Covid ambulante sa Limana

Vesti | 18.11.2020. Nazad na Vesti

Obaveštavamo Vas da od 19.11.2020. godine u montažnom objektu na Limanu više neće raditi Non-covid ambulanta u kojoj su se radili serološki testovi, već se seli u nekadašnju Covid ambulantu u objektu “Jovan Jovanović Zmaj” na Bulevaru kralja Petra I.

Naime, non-covid pacijenti, oni koji se pripremaju za operacije, zračnu i hemo terapiju, odnosno, za one intervencije koje se rade u bolničkim uslovima u ambulanti u objektu “Jovan Jovanović Zmaj” će raditi brze antigenske testove.

Od 19.11.2020. godine u Covid ambulanti na Novom naselju otvara se i Ambulanta za prekid kućne izolacije u kojoj su pacijenti proveli 2 nedelje a koju će pacijenti moći da prekinu i telefonskim putem. Pozivom na 021/4879-218 pacijent medicinskoj sestri diktira podatke i opisuje svoje trenutno zdravstveno stanje čime se uvodi u registar i prekida samoizolaciju.

Kako bismo ubrzali i pospešili rad naših ekipa u Covid ambulanti na Novom naselju, a zahvaljujući angažmanu nadležnih institucija, naša ustanova je od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dobila pokretni digitalni rendgen.

S obzirom na to da postojeći RTG aparat u Covid ambulanti radi bez prestanka, ovaj novi će rasteretiti postojeće kapacitete i ubrzati rad naših lekarskih ekipa.