Medija Centar - Vesti

Nova respiratorna ambulanta

Vesti | 2.07.2020. Nazad na Vesti

Dom zdravlja „Novi Sad“ otvara još jednu Ambulantu za respiratorne infekcije – COVID ambulantu. Ambulanta počinje sa radom 02. Jula 2020. godine u objektu Doma zdravlja „Jug Bodana“ u ulici Jug Bodana 2, i radiće svakog radnog dana od 07-20 časova.

U njoj će raditi tri tima lekara i specijalista interne medicine.

Iz zdravstveno bezbednosnih razloga, kako ne bi došlo do mešanja pacijenata sa simptomima koji idu u Covid ambulantu i pacijenata koji žele da u Non Covid ambulanti daju uzorake za testiranje na korona virus za predoperativne pripreme, zračnu i hemo terapiju, odnosno, za one intervencije koje se rade u bolničkim uslovima, naša Non Covid ambulanta će od sutra, 03.jula 2020. godine biti premeštena sa Novog naselja u krugu objekta Doma zdravlja „Novi Sad“ koji se renovira na Limanu IV, u mobilnu ordinaciju za laboratorijske analize.

Ona će građanima biti dostupna svakog radnog dana od 07-10 časova. U trenutnim prostorijama Non Covid ambulante na Novom naselju, od 02.jula 2020. godine u 20 časova, počinje sa radom još jedna COVID ambulanta, tako da u objektu na Novom naselju imamo na raspolaganju dve COVID ambulante koje rade 24 časa sa timovima lekara i specijalistom interne medicine.

Respiratorni centri

Podsećamo građane da nije svaka malaksalost i visoka temperatura izazvana infekcijom virusa kovid, te da ne treba unositi paniku niti biti u strahu.

Dom zdravlja “Novi Sad” nastaviće da prati sve što se dešava i poštovati sve preporuke i mere Kriznog štaba Republike Srbije.