Medija Centar - Aktuelnosti

Zakazivanje pregleda za lekarska uverenja

Aktuelnosti | 3.07.2020. Nazad na Aktuelnosti

Pregledi za izdavanje lekarskih uverenja za upis u srednje, više škole i na fakultete će se zakazivati od ponedeljka, 06. jula 2020. godine u Domu zdravlja «Novi Sad».

Ovi pregledi će se obavljati u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika, u ambulanti «Jovan Jovanović Zmaj» (Zmaj Ognjena Vuka 19).

Radi poštovanja mera i distance, na informacijama u prizemlju objekta, deliće se papirići sa terminima tokom celog dana, tako da nema potrebe i nije preporučljivo dolaziti na pregled u ranim jutarnjim satima. Termina će biti onoliko koliko ima zaintersovanih, što znači da niko neće ostati nepregledan.

Sa sobom treba poneti izveštaj o zdravstvenom stanju od izabranog pedijatra, odnosno drugu medicinsku dokumentaciju koju deca poseduju, kao i dokument sa slikom (đačka knjižica, lična karta, pasoš).

Obavezno je nošenje zaštitne maske i za decu i za pratioce.

Lekarska uverenja se naplaćuju prema Cenovniku Doma zdravlja «Novi Sad» koji je istaknut na oglasnoj tabli, a cena zavisi od smera koji se upisuje.

  • Lekarsko uverenje za upis u srednju školu (ekonomija; poljoprivreda; kultura i umetnost; javno informisanje; šumarstvo; mašinstvo; elektrotehnika; građevina; trgovina; ugostiteljstvo; turizam; hidrometeorologija; medicina; lične usluge) – 1.250.00 RSD
  • Lekarsko uverenje za upis u srednju školu (saobraćajni tehničar sa B kategorijom) – 1.250.00 RSD
  • Lekarsko uverenje za upis u srednju školu (vozač motornih vozila) – 2.000.00 RSD
  • Lekarsko uverenje za upis u srednju školu (rukovalac građevinskih i poljoprivrednih mašina; brodarstvo; građevina; mašinstvo; hemija; nemetali i grafika, elektrotehnika) uz rad na visini – 2.250.00 RSD
  • Lekarsko uverenje za upis u Višu pedagošku školu – 2.600.00 RSD
  • Lekarsko uverenje za upis u Višu školu ili Fakultet (bez specifičnih pregleda) – 2.000.00 RSD
  • Lekarsko uverenje za upis u Višu školu ili Fakultet (sa specifičnim pregledima) – 3.000.00 RSD