Medija Centar - Vesti

12. maj Međunarodni dan sestrinstva

Vesti | 11.05.2021. Nazad na Vesti

U sredu 12.05.2021. godine obeležava se Međunarodni dan sestrinstva sa sloganom: „Sestrinstvo – glas da povede: vizija zdravstva budućnosti“, u čast rođenja Florens Najtingel – začetnice savremenog sestrinstva.

U našoj ustanovi medicinske sestare i tehničari čine preko 50% od ukupnog broja zaposlenih.

Medicinska sestra zdravstvenu zaštitu pruža svima bez obzira na religiju, rasu, politička i seksualna opredeljenja. Pacijent je uvek na prvom mestu.

“Ova globalna pandemija COVID-19 pokazala je svetu važnu ulogu koju medicinske sestre igraju u održavanju zdravlja ljudi tokom čitavog životnog veka“, rekla je Annette Kennedy, predsednica ICN-a (Međunarodni savet medicinskih sestara).

Medicinske sestre i tehničari Doma zdravlja “Novi Sad” skoro godinu i po dana, od kada je proglašena pandemija, rame uz rame sa našim lekarima bore se protiv korona virusa. Njihov doprinos u borbi sa pandemijom je nemerljiv, nesebičan i na ponos celokupnog društva.

Medicinska sestra je ona topla reč sa kojom se prvo susretnemo, uteha u teškim danima bolesti, podrška .. Čestitamo 12. maj svim medicinskim sestrama i tehničarima.12. maj Međunarodni dan sestrinstva