Medija Centar - Aktuelnosti

7. april Svetski dan zdravlja

Aktuelnosti | 3.04.2018. Nazad na Aktuelnosti

Pozivamo Vas da u četvrtak 05.04.2018. sa Domom zdravlja „Novi Sad“ obeležite 7. april Svetski dan zdravlja koji se ove godine obeležava pod sloganom “Promocija zdravlja tokom čitavog života“. Obeležavanje ovog značajnog datuma u stvari je projekat koji Dom zdravlja „Novi Sad“ radi sa Upravom za zdravstvo Grada Novog Sada.

Dom zdravlja „Novi Sad“ će od 10 do 12 časova u delu zvanom „kadica“ na SPENS-u, sa svojim službama: Preventivnim centrom, Savetovalištem za mlade i Službom kućnog lečenja, zdravstvenim radom obeležiti ovaj značajni praznik.

Aktivnosti koje će se sprovoditi su:

  • kontrola šećera iz kapi krvi
  • kontrola visine krvnog pritiska
  • EKG monitoring
  • izračunavanje indeksa telesne mase
  • edukacija zainteresovanih posetilaca u pružanju prve pomoći kod zastoja srca

 

Tokom Javne manifestacije biće podeljen zdravstveno-promotivni materijal – agitke i urađena anketa kojom ćemo dobiti informaciju koliko naši sugrađani imaju usvojene zdrave navike. Uz naše službe u akciji će učestvovati i Crveni krst Vojvodine koji će imati radionicu za decu o tome kako se ponašati na bazenu, moru i Dunavu.

Takođe će se sprovesti radionice „Zdravlje nema cenu“ na kojima će deca predškolskog uzrasta iz vrtića „Cvetić“ moći da nauče koliko je značajno voditi zdrav način života, crtati svoje viđenje zdravlja.
Podršku će dati studenti Farmaceutskog fakulteta osnovnih strukovnih studija zdravstvene nege i kompanija „Minakva“ sa donacijom flašica vode.