Medija Centar - Aktuelnosti

“Zdravi zubi su lepi zubi”

Aktuelnosti | 26.03.2018. Nazad na Aktuelnosti

Povodom obeležavanja Nedelje zdravih zuba od 26.03.2018. do 01.04.2018. godine, a pod sloganom “Zdravi zubi su lepi zubi” Dom zdravlja ”Novi Sad”  tradicionalno, dvadeset devetu godinu za redom, učestvuje u zdravstveno promotivnoj akciji Gradske organizacije Crveni krst. S tim u vezi, u petak 23.03.2018. godine u 10 časova u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta biće održava konferencija za medije.

Ovu manifestaciju obeležavamo u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine, Klinikom za stomatologiju, predškolskom ustanovom ,,Radosno detinjstvo,,  Medicinskom školom “7.aprila” a sve pod pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Novog Sada.

Centar za preventivne aktivnosti Doma zdravlja, “Novi Sad,” će zajedno sa Službom stomatološke zdravstvene zaštite obeležiti ovu akciju 27.03.2018. u objektu UNIVER EXPORT-a “ALBA” od 09 do 12 časova gde će se davati stručni saveti o zdravlju usta i zuba i deliti štampani promotivni material i deliti pokloni od strane firme Oralent-Curaprox.

Ovim akcijama želimo da privučemo pažnju što šire javnosti, zbog značaja zdravlja usta i zuba, kao važne komponente opšteg zdravlja. Isto tako cilj nam je da informišemo stanovništvo kako se zdravlje može sačuvati.