Medija Centar - Vesti

Devet tablet računara za patronažu

Vesti | 21.02.2019. Nazad na Vesti

Polivalentna patronažna služba Doma zdravlja “Novi Sad” je okviru programa saradnje UNICEF-a, Ministarstva zdravlja i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, i uz finansijsku podršku kompanija Nordeus i GlaxoSmithKline (GSK), dobila devet tablet računara za potrebe rada patronažnih sestara.

U Sekretarijatu za zdravstvo Uprave Grada Beograda podeljeno je 85 tableta za službe polivalentne patronaže iz 25 domova zdravlja u Srbiji. Dodeli su prisustvovale dr Ljerka Popov, pomoćnica direktora za zdravstvenu delatnost, Kristina Nedeljković, načelnica Patronažne službe i Spomenka Krajišnik, glavna sestra Patronažne službe Doma zdravlja “Novi Sad”.

Tableti će omogućiti primenu savremenog načina edukacije porodica u njihovim domovima. Na ovaj način ćemo biti u prilici da koristimo video materijale koji su nam na raspolaganju jer je poznato da “slika govori više od reči”. Pored toga, značajno je što ćemo na ovaj način moći efikasnije da pratimo i usavršavamo naš rad, a samim tim da budemo još bolji.

Patronažne sestre će na tabletima imati dostupne edukativne sadržaje koji će omogućiti da efikasnije modelujemo ponašanja koja odstupaju od uobičajene prakse i da pomognemo roditeljima da stvore sigurno, podsticajno okruženje u kome će dete moći bezbedno da se igra i uči.

U savremenom dobu su se potrebe porodica promenile u odnosu na period pre 10-15 godina i važno je ići u korak sa tim promenama. Postoji puno naučnih studija koje su dokazale da je period ranog razvoja najvažniji za čovekov razvoj, pa shodno tome i očekivano je da tada uložimo dodatne napore kako bismo osnažili generacije koje dolaze.