Medija Centar - Aktuelnosti

Dom zdravlja „Novi Sad“ na 17. Baby EXIT-u

Aktuelnosti | 25.05.2018. Nazad na Aktuelnosti

U subotu i nedelju 26. i 27. 05.2018. od 16 do19 časova na Petrovaradinskoj tvrđavi održava se 17. Baby EXIT na kojem će značajnu ulogu imati i Dom zdravlja “Novi Sad” sa ekipom koju čine jedna patronažna i jedna pedijatrijska sestra, kao i 2 doktora stomatologije.

17. Festival optimizma – BABY EXIT kao porodični festival daje svoj doprinos kampanji Vlade Srbije za veći natalitet.

Tema akcije je: „Zdravo dete, srećno dete“ i „Pravilna tehnika pranja zuba“

Cilj našeg učešća jeste ukazati na važnost redovne, pravovremene vakcinacije dece, smanjiti strah dece od poseta zdravstvenim ustanovama, edukovati decu o važnosti i tehnici pravilnog pranja zuba, ukazati na važnost pravilne ishrane, redovne higijene ruku, opasnosti u saobraćaju, opasnosti od trovanja… Ciljna grupa jesu deca starosti od 2 do 7 godina, posetioci festivala Baby EXIT-a.

Deca će kroz igru: pregledati i vakcinisati lutke, demonstrirati stečena znanja o pravilnoj tehnici pranja zuba na modelu vilice, kroz igru učiti o važnosti pravilne ishrane, redovne higijene ruku i kao nagradu osvajati bojanku. Roditeljima ćemo deliti zdravstveno edukativne letke kojima ćemo obnoviti njihova već stečena znanja, ali ih i naučiti nečemu novom.