Medija Centar - Aktuelnosti

Međunarodni dan porodice

Aktuelnosti | 14.05.2018. Nazad na Aktuelnosti

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana porodice u utorak 15.05.2018. u 10 sati u velikoj sali Upravne zgrade Doma zdravlja „Novi Sad“ na Bulevaru cara Lazara br. 75. besplatno će se podeliti auto-sedišta za petnaest roditelja koji su nakon prijave, i provere da li ispunjavaju uslove u smislu materijalnog stanja, odslušali predavanja koja su u okviru aktivnosti Centra za promociju bezbednosti saobraćaja održana polaznicama Škole za trudnice Doma zdravlja „Novi Sad“.

Deset auto-sedišta iz svojih sredstava obezbedio je Dom zdravlja “Novi Sad” i data su Centru za promociju bezbednosti saobraćaja na korišćenje. Dom zdravlja „Novi Sad” je pre dve godine potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Centrom za promociju bezbednosti saobraćaja a koji se tiče Kancelarije za dečija auto-sedišta u želji da se pomogne kako bi budući roditelji kroz predavanja stekli znanja i veštine kojima bi tokom vožnje maksimalno zaštitili svoju decu.

Kancelarije za dečija auto-sedišta je prva i jedina takve vrste u Srbiji, a trenutno funkcioniše kao deo projekta “I mladost i mudrost” koji finansira OPENS2019. Pored nas, projekat su podržali i Grad Novi Sad i Agencija za bezbednost saobraćaja, a istraživanje koje je sproveo Centar za promociju bezbednosti saobraćaja pokazalo je da se više od 90% dečijih auto-sedišta neispravno koristi.

Od početka rada Kancelarije predavanja u okviru naše Škole za trudnice, koja se realizuju dva puta mesečno, odslušalo je više od 1300 roditelja.

Međunarodni dan porodice image

Dodela auto sedišta, Dom zdravlja Novi Sad

Međunarodni dan porodice image

Dodela auto sedišta, Dom zdravlja Novi Sad

Međunarodni dan porodice image

Dodela auto sedišta, Dom zdravlja Novi Sad