Medija Centar - Vesti

„Moja mama zna, a znam i ja“

Vesti | 21.11.2022. Nazad na Vesti

Obaveštavamo Vas da Služba stomatološke zdravstvene zaštite Doma zdravlja „Novi Sad“ pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo sedmu godinu za redom realizuje projekat „Moja mama zna, a znam i ja“ posvećen deci od 0 do 3 godine i njihovim roditeljima.

Projekat podrazumeva zdravstveno vaspitni rad sa roditeljima na temu očuvanja oralnog zdravlja njihove dece, ukazivanje na značaj prvog preventivnog pregleda ali i svih drugih koji su propisani zakonom. Edukacijom roditelja o hrani bezbednoj za oralno zdravlje, značaju održavanja redovne i pravilne oralne higijene, lošim navikama u vezi sa oralnim zdravljem kao i redovnim posetama kod stomatologa, najmanje dva puta godišnje, želimo da utičemo pre svega na usvajanje zdravih stilova života koje će roditelji preneti na svoje dete.

Planirane akcije zakazane su 21.11.2022. godine i 24.11.2022. godine od 13.30 do 15.30 minuta u Savetovalištu za decu na pedijatriji, u prizemlju objekta Liman IV.

S obzirom na to da su u pitanju mala deca i da je za snimanje potrebna dozvola roditelja, molim kolege da ako im treba izjava dr Sande Končar, dečijeg stomatologa, koja je nosilac projekta, da me kontaktiraju i dogovorićemo razgovor. Hvala na razumevanju!