Medija Centar - Vesti

Novi ORL aparat

Vesti | 6.06.2016. Nazad na Vesti

U petak 10. juna 2016. u objektu na Limanu 4, na III spratu u ambulanti br. 322 svečano je pušten u rad najsavremenije ORL radne stanice koja pruža sve mogućnosti za kompletan otorinolaringološki pregled i dijagnostiku, uz maksimalan komfor i bezbednost pacijenta.

Aparat je obezbeđen sredstvima dobijenim na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite, a koji je raspisala Uprava za kapitalno ulaganje APV.

ORL radna stanica omogućava specijalisti otorinolaringologije brz i jednostavan uvid u stanje uha, nosa, ždrela i grla pacijenta i postavljanje preciznije i pouzadnije dijagnoze, a time i kvalitetnije lečenje pacijenta. Pacijent je, sa druge strane, smešten udobno i bezbedno. Ovo je pogotovo važno kod pregleda dece, koja čine oko polovinu pacijenata na Odeljenju za bolesti uha, grla i nosa .

Posebnu pogodnost predstavlja sistem video-endoskopije koji se sastoji od držača sa endoskopima, video kamere i LCD monitora, osetljivog na dodir, sa ugradjenim računarom i softverom koji uključuje bazu pacijenata sa podrškom za video-arhiviranje.

 Do nabavke radne stanice postojao je samo jedan mikroskop, u objektu „J.J. Zmaj“.

Konačno, treba napomenuti da je ORL radno mesto izrađeno od savremenih materijala koji omogućavaju lako održavanje i dezinfekciju u skladu sa svim evropskim normama (poseduje odeljak sa UV lampom za pomoć u očuvanju sterilnosti).

Nabavkom ovog aparata još jednom smo pokazali da nam sa pravom pripada prvo mesto od svih institucija primarne zdravstvene zaštite u Srbiji.