Medija Centar - Vesti

Potpisana dva ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji

Vesti | 7.03.2019. Nazad na Vesti

U četvrtak 07.03.2019. godine u Upravnoj zgradi Doma zdravlja „Novi Sad“ naša kuća je potpisala dva ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, i to sa Društvom lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva, sa podružnicama i sa Lovačkim Savezom Vojvodine. Osim predstavnika Društva lekara Vojvodine i Lovačkog Saveza Vojvodine, događaju je prisustvovao i prof. dr Zoltan Horvat, člаn Grаdskоg vеćа zа zdrаvstvо.

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Društvom lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva potpisali smo u cilju edukacije i sprovođenja mera konsultativne zdravstvene zaštite stanovništva koja će se održavati jednom nedeljno – sredom, u našoj ambulanti u Sremskim Кarlovcima.

U pitanju je dobrovoljni, volonterski rad lekara Društva lekara Vojvodine sa ciljem unapređenja zdravstvenog stanja stanovnika Sremskih Кarlovaca, i to na prvom mestu radi promocije zdravlja kroz zdravstveno vaspitanje koje je neposredno u vezi sa zaštitom, očuvanjem i unapređenjem zdravlja, otkrivanjem i suzbijanjem rizičnih faktora, sticanjem znanja, veština i navika, odnosno promena u ponašanju u cilju zdravog načina života.

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji smo potpisali sa Lovačkim Savezom Vojvodine, u stvari je korak koji je uprava saveza napravila ka poboljšanju i očuvanju zdravstvenog stanja svojih članova. Osim toga, ovo je i korak ka jednostavnijoj organizaciji redovnih lekarskih pregleda radi izdavanja uverenja o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja članovima Lovačkog Saveza Vojvodine.