Medija Centar - Vesti

Svetska nedelja dojenja

Vesti | 31.07.2022. Nazad na Vesti

Svetska nedelja dojenja se tradicionalno obeležava od 1. do 7. avgusta u više od 170 zemalja sveta sa osnovnim ciljem da se ojača društvena svest o značaju i prednostima dojenja.

Ove godine kampanja nosi naziv „ISTUPI ZA DOJENJE – Edukuj i podrži“ i biće usmerena na jačanje kapaciteta svih aktera koji moraju štititi, promovisati i podržavati dojenje na različitim nivoima društva. U Centru za reproduktivno zdravlje Doma zdravlja „Novi Sad“ (Almaška 4) od nedavno postoji Savetovalište za dojenje, prvo savetovalište ovog tipa na primarnom nivou zdravstvene zaštite u Srbiji. Savetovalište je dostupno svim porodicama u periodu dojenja ili tokom pripreme za dojenje.

Svaka osoba koja želi da se edukuje (one trudnice i partneri koji ne pohađaju časove u školi za trudnice), dojilje koje u bilo kom periodu dojenja naiđu na nedoumice ili im je potrebna podrška i pomoć u rešavanju nekog problema u vezi sa dojenjem, mogu da zakažu svoj termin na kontakt telefon 064/8088181 svakog radnog dana od 07 do 20 časova.