Medija Centar - Aktuelnosti

Svetski dan fizičke aktivnosti

Aktuelnosti | 9.05.2018. Nazad na Aktuelnosti

Povodom obeležavanja 10. maja, Svetskog dana fizičke aktivnosti i 15. maja Svetskog dana porodice pozivamo vas u subotu 12.05.2018. god. na predavanje „Pokreni se za zdravlje – fizička aktivnost kao životni stil“ koje će se održati u prostorijama Penjačkog kluba “Adrenalin” na SPENS-u u 17 časova, a nakon toga i da isprobate nov i uzbudljiv način fizičke aktivnosti – sportsko penjanje u terminu od 18 do 20 časova.

Događaj organizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine u saradnji sa Penjačkim klubom „Adrenalin“, Nacinalnim parkom Fruška gora i Preventivnim centrom Doma zdravlja “Novi Sad”. Želja nam je da promovišemo fizički aktivne životne stilove koji su dostupni svima, a imaju i funkciju okupljanja, kako porodice tako i cele zajednice. Tom prilikom organizujemo i Šetnju za sve generacije na Fruškoj gori.

Bez obzira na nivo fizičke spreme, pozivamo Vas da nam se sa svojim porodicama (decom, roditeljima, bakama i dekama, rođacima) i prijateljima pridružite u laganoj šetnji po Fruškoj Gori 13. maja 2018. god, kako bismo zajedno obeležili Međunarodni dan fizičke aktivnosti i Svetski dan porodice.

Događaj organizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine u saradnji sa Nacinalnim parkom Fruška gora, Penjačkim klubom „Adrenalin“ i Domom zdravlja “Novi Sad”. Tom prilikom organizujemo i besplatnu radionicu sportskog penjanja i predavanje.

U nedelju, 13. 05.2018. Penjački klub “Adrenalin” će voditi šetnju sve zainteresovane sa polaskom na okretnici autobusa 74 na Popovici u 11:15 časova. Autobus 74 polazi sa glavne železničke stanice u 10:40. Ruta šetnje je Popovica – Popovičko jezero – vidikovac Čukala – Perina pećina – Orlovo bojište – Popovica, ukupne dužine oko 6 km. Šetnja je prilagođena za sve uzraste i nivoe fizičke spreme. Učešće je besplatno, a potrebno je sa sobom poneti osveženje i užinu. Povratak za Novi Sad je planiran u 15:55 časova sa okretnice autobusa 74 na Popovici.