Medija Centar - Foto Galerija

Tri nova ultrazvučna aparata

Foto Galerija | 7.07.2017. Nazad na Foto Galerija

U četvrtak 06.07.2017. godine u 10 i 30 časova svečano su puštena u rad tri nova ultrazvučna aparata. Prvi ultrazvuk nalazi se u okviru Službe za zdravstvenu zaštitu žena na Limanu IV na I spratu.

Svečanosti su prisustvovali  gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, član Gradskog veća za zdravstvo Prof. dr Zoltan Horvat i Prim. dr Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja “Novi Sad”. Ovo je nastavak odlične saradnje koja je uspostavljena između Doma zdravlja “Novi Sad” i Grada Novog Sada čime se ide nekoliko koraka unapred od onog što je obećano i planirano zajedničkim radom. Grad je našoj ustanovi obećao kupovinu jednog ultrazvučnog aparata da bi na kraju Dom zdravlja “Novi Sad” dobio čak tri nova ultrazvuka. Prema dogovoru, do kraja godine naša ustanova dobiće još dva ultrazvučna aparata.

Po programu investicionih aktivnosti i tekućeg održavanja Doma zdravlja „Novi Sad“ za 2017. godinu nabavljen je ginekološki i kardiološki ultrazvučni aparat, Model HS60, proizvođača SAMSUNG medison koji će biti u objektu Liman IV , kao i ultrazvučni aparat za RTG dijagnostiku Model HS70A, proizvođača SAMSUNG medison koji će raditi u objektu Zmaj Ognjena Vuka.

Za ginekološki ultrazvučni aparat iz gradskog budžeta obezbeđeno je 5.988.000,00 dinara, za kardiološki ultrazvuk grad je izdvojio 5.994.000,00 dianara, a za ultrazvučni aparat za RTG dijagnostiku takođe je dato 5.994.000,00 dinara.

Nabavka nove, savremene medicinske opreme unaprediće rad zdravstvenih službi, smanjiće se period zakazivanja pregleda, smanjiće se troškovi održavanja opreme.

Ovi ultrazvučni aparati su veoma kvalitetni, imaju visoku rezoluciju i vidljivost, kao i širi spektar dijagnostičkih mogućnosti.

Tri nova ultrazvučna aparata image

Tri nova ultrazvučna aparata 2017.

Tri nova ultrazvučna aparata image

Tri nova ultrazvučna aparata 2017.

Tri nova ultrazvučna aparata image

Tri nova ultrazvučna aparata 2017.