Medija Centar - Aktuelnosti

Zmajeve dečije igre

Aktuelnosti | 5.06.2018. Nazad na Aktuelnosti

Dom zdravlja “Novi Sad” će sa svojom Službom stomatološke zdravstvene zaštite i ove godine učestvovati na Zmajevim dečjim igrama i to 06.07. i 08.06.2018. godine od 09 do 12 časova.

Pult naše službe biće postavljen na uglu ulica Modene i Zmaj Jovina, a organizovan je dolazak dece iz Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”. Deci ćemo objasniti značaj oralnog zdravlja i deliti poklon pakete koje nam je obezbedio sponzor, a svim ostalim sugrađanima koji se budu zatekli na ovom mestu, ukazaćemo takođe na značaj oralnog zdravlja kao i načine na koje ono može da se unapredi. U petak 08. juna za posetioce organizovana je i obuka oralne higijene kao i pokloni koje je obezbedila firma Oralent-Curaprox.

Ovogodišnja akcija naše službe održava se pod sloganom ”ZDRAVI ZUBI U ZDRAVOJ PORODICI”, koji ukazuje na značaj porodice u formiranju zdravih stilova života i aktivnom odnosu prema očuvanju oralnog zdravlja. Slogan je u skladu i sa istraživanjima koja pokazuju da su znanje i navike roditelja u vezi sa oralnom higijenom povezane sa očuvanjem oralnog zdravlja dece.